Større kirke på Råholt

Større kirke på Råholt

Råholt kirke er kjempefin, men den har ikke nok plass.

Større kirkerom på Råholt - nå! 

 

Råholt kirke er kjempefin. Men den har ikke nok plass. Dessverre går det ikke an å bygge den ut. Derfor trenger vi større kirke på Råholt. Vi kan ikke stable folk i høyden. Vi kan ikke flytte barna opp i tårnfoten heller, og presten har ikke lov til å balansere på taket. Skjønt det ser morsomt ut, da. Når kirka er full, hva da?

Av Inger Jeanette Enger

 

Vi trenger større plass! Vi skal utvikle oss og vokse – gi barn og unge en erfaring av at de får høre til i et fellesskap der tro, håp og kjærlighet er bærende elementer. Noe å orientere seg ut i fra – og finne trygghet i. Men kirkerommet vårt er for lite! Råholt menighet har vokst, vi er 9620 mennesker som er medlemmer i Dnk og hører til i Råholt menighet, og med dagens utbyggingstakt på Råholt blir vi bare flere! 

 

Vi kan ikke invitere barnekorene på gudstjenestene våre. I hvert fall ikke hvis det er dåp den dagen eller 4-åringer er invitert for å få sin kirkebok – enda det hadde vært så fint og hatt barnekor akkurat på en sånn dag. Men det kan vi ikke. Det er nemlig noen regler som handler om sikkerhet.

Brannforskriftene tilsier at vi i Råholt kirke bare kan være 222 mennesker om gangen. Og da kan hverken lysgloben, barnevogner, rullestoler eller trommesett stå framme på gulvet.

Sånn er reglene. Vi veit at mange av dere har vært i kirka hvor det ikke har vært helt fullt. Det er fordi at vi som planlegger må følge reglene.

 

I vår hadde vi 9 konfirmasjonsgudstjenester! Det er kjempefint med mange konfirmanter, og vi er så stolte av at vi kan legge til rette for en god start på festdagen for konfirmanten – for det er de virkelig verdt! Men vi ønsker at hele familien skal få være med på hele feiringa og festen. Så da blir det 9 konfirmasjonsgudstjenester. Det er dumt for ungdommene som bli konfirmert sammen med så få av vennene sine. Ressursmessig koster det mye, også av frivillighet.

 

Reglene følges, det handler om sikkerhet. Kirkeloven §21 er også en regel. Der heter det at skal være sitteplass i bygdas kirke til en tidel av medlemmene. Og heldigvis for de som skal finne ei passe tomt til det nye kirkerommet så sier samme regel at det dog ikke kreves mer enn 500 sitteplasser.

Gode forslag og innspill til prosessen «Større kirkerom på Råholt» mottas med takk!
Del denne artikkel på e-post